26/07/11

Nanas kecik jangan dikata masam


Assalamualaikum and selamat pagi selasa yang ada pasar malam.Eh?


Sekarang ni berlambak durian dijual ditepi jalan oleh yang demikian you jangan ingat hati I macam durian jugak boleh dihentak tepi jalan. Eh? Walaupun ada persamaannya iaitu hati I sekarang selalu berduri-duri tapi dalam dia still lembut so you jangan nak main-main sangat.Jangan sampai ia jadi tempoyak basi.Eh?


Jadi durian yang masih elok , tak habis makan tapi tak sesuai buat tempoyak elok la you buat goreng bagi suami makan.Hihi.



1. Buat aduanan bater macam biasa dalam besen pink auw auw.Alaa macam nak goreng cempedak diluar pagar ambik galah tolong tunjukkan tu =)



2. Pastu godek-godek durian D101 dalam bater supaya sebati selama 10 minit.Kalau letak durian jenama Musang pun boleh


3. Bakar  goreng 


4. Hasilnya taraaa walaupun buruk rupa dari rasa hohohoho


Minggu ni jugak kita ada dua resepi baru try hasil cedok dari akak-akak kat tempat keje.Thanks la sebab kadang-kadang kita dah tak tahu nak masak amenda tsktsk. Ni haaaa..



Bawal masak sos limau purut


Ni sos diaaaa rasa masam-masam


Ikan kembung masak stim tomyam

celah mana ikan aku pun tak nampak -. biasala kalau takde seni kulinari cani la jadinya

Kalau ganti dengan pari pon lagi sedap woahh ^^


Minggu ni mak straight pose.So before masuk keje kul 5 kita konpem masak.Baikk kannn? *Pangggg!* lol


P/s; Sedaaaapnya ikann sedaaapnya ikann sedaapnya duk Kuala Terengganu ><


2 ulasan:

Nur Jaffnie berkata...

menyampah sebab suka sangat buat post yang terliuq2 ni!

jeeha ulfa berkata...

haha takde keje kan makan je laa ;D